Hillerød Grand Prix Gymnastik

Hillerød Grand Prix Gymnastik er en del af HGI Gymnastik og Trampolin’s mange gymnastiktilbud.

Grand Prix gymnastik er grundgymnastik, dvs. instruktørerne underviser i, hvordan man gennem kroppens naturlige bevægelsesmønster opøver færdigheder, som man har glæde af resten af livet. Det er ligesom at lære den lille tabel, man glemmer det aldrig.

I Grand Prix gymnastikken lægges stor vægt på, at gymnasterne får opøvet korrekt teknik, dels er det vigtigt, for ikke at få skader og dels afspejler det sig i udførelsen af gymnastikken og kropsholdningen. Når teknikken er indlært, ser man tydeligt pigernes glæde ved gymnastikken.

I Grand Prix gymnastikken er det også vigtigt, at der er et godt socialt fællesskab og et godt kammeratskab uden klikedannelser. Holdet er en helhed, som kun kan fungere, hvis alle har det rart. Det skal være sjovt og rart at være til træning.

Pigerne deltager i DM 1. og 2. runde samt SM. Til konkurrencerne laver vores instruktør en eller to serier, afhængig af hvilken række holdet stiller op i. Serierne skal indeholde forskellige elementer, som kan give point.

Dommerne giver point i tre kategorier:
Teknisk om pigerne kan de momenter, som er med i deres serie fx spring, balance, sving eller akrobatik (maks 6 point)
Kunstnerisk om pigernes bevægelse er flydende og sammenhængende, om de er smidige, stærke, bevæger sig rytmisk til musikken og bruger hele gulvet (maks 4 point)
Udførsel om pigerne udfører øvelserne korrekt (maks 10 point)

Forventninger
• Vi lægger stor vægt på den gode dialog mellem alle i Grand Prix gymnastikken, dette gælder for både piger, instruktører, kontaktforældre og forældre.

• Det forventes derfor at instruktøren indbyder til en god dialog med forældrene omkring pigerne, taler pænt til pigerne, er velforberedte, tager ansvar for pigerne i gymnastiksalen og under træningen og er retfærdige i forbindelse med udvælgelsen af gymnaster.

• Til forældrene er forventningerne, at de også bidrager til en god dialog omkring pigerne samt sørger for god mødedisciplin og ikke arrangerer andre ting for pigerne på dage, hvor der er træning, opvisning eller konkurrencer. Det forventes også at der bakkes op om instruktørens beslutninger også i forbindelse med reserver og hjælper med praktiske opgaver.


Træning
• Der er mødepligt til alle træninger og ekstra træninger.
• For alle hold gælder, er der kan komme ekstra træningstider op til opvisninger og konkurrencer.
• I forbindelse med nødvendige afbud og akut sygdom gives der hurtigst muligt besked til Instruktøren.
• Er man skadet møder man op til træningen og følger med ved at kigge på.
• Vi forventer, at pigerne er aktive under træningen og imødekomende overfor nye tiltag, samt at de tager hensyn til hinanden og udviser godt kammeratskab.


Dress code til træning
Til træningen forventer vi, at pigerne møder op og er klar både i deres påklædning, men også i deres indstilling til træningen. Håret skal være sat stramt op, og træningstøjet består af tætsiddende sort tøj fx sort top og sorte shorts eller leggings.

Begge dele er, for at hår og tøj ikke skal distrahere pigerne undervejs, samt for at instruktørerne kan se, om pigerne bruger deres krop korrekt.

Kontingentet dækker bl.a: Konkurrencelicens og Konkurrencedeltagelse i Grand Prix- og Æstetiske konkurrencer, Håndredskab (for holdene med to serier), Dragtleje, 1 par strømpebukser, Resten er med til at dække de generelle udgifter ved at have et gymnastikhold.

Udover kontingentet må man påregne udgifter til:
• Klubtrøje (blå)     325 kr.*
• Klubbuks (sort)   225 kr.*
• Shorts                 175 kr.*
• Team tanktop      175 kr.*
 
Ekstra strømpebukser, kørselsudgifter til opvisninger og konkurrencer, evt. overnatning ved konkurrencer på Fyn og i Jylland, håropsætningsudstyr, sportsbh’er og evt. underdragt til de ældste piger.
* Priser kan variere

Klubtøj bestiller man selv hos Dansk Sport Consult på følgende hjemmeside: https://dsconsult.dk/


Reserver
Grand Prix gymnastik er holdsport, og forståelsen af at være et hold er en vigtig del af træningen for pigerne. Den enkelte pige er betydningsfuld for, at holdet fungerer, og samtidig er holdet også vigtigt.

Til opvisningerne er der ingen reserver, da er alle pigerne på gulvet. Det er kun til SM, DM og Æstetiske konkurrencer, at instruktøren vælger de piger, der skal på konkurrencegulvet.

Det betyder – ligesom i andre holdsport som fx fodbold og håndbold - at nogle af pigerne på kampdagen bliver reserve. Reservegymnaster har en meget vigtig og krævende rolle. De skal være klar til at gå ind på gulvet, hvis der sker et uheld med en af de andre.

Alle piger får selvfølgelig sat hår og er i deres dragter samt med til ind- og udmarch. Der er diplomer og evt. medaljer til hele holdet.

Erfaringen siger, at når holdet er stillet, så kan reserverne miste lysten til at være med. Det er her vigtigt med forældrenes opbakning til, at det er lige så vigtig at være reserve som at være på gulvet. Det er heller ikke sikkert, at det er samme reserver hver gang. Der kan ske mange ting undervejs både mht. udvikling, sygdomme eller uheld.
Instruktøren vil i god tid være i dialog med den enkelte gymnast og/eller forældrene, så den enkelte gymnast ved, hvad der skal arbejdes på i træningslokalet for at udvikle sine færdigheder og blive klar til konkurrencegulvet.

I enkelte tilfælde kan der komme ændringer i holdopstillingen umiddelbart op til en konkurrence, hvor det ikke vil være muligt at informere i god tid – fx hvis en gymnast ikke deltager i flere træninger op til en konkurrence.

Vigtige datoer sæson 2017/2018
18 og 19. november AGG Udtagelseskonkurrence (Amaryllis & Dicentra)
13. januar AGG Nationalstævne (Amaryllis & Dicentra)
3. - 4. februar 1. runde DM (Alle hold)
3. - 4. marts Sjællandsmesterskab (Alle hold)
??. marts DGI Opvisning (Alle hold)
18. marts Hjemmeopvisning (Alle hold)
31. marts – 1. april Easter Cup (Udtagelse)
21. april 2. runde DM (Micro & Mini)
29. april 2. runde DM (Amaryllis & Dicentra)
19. - 20. maj DM Æstetisk (Amaryllis & Dicentra)

Udover ovenstående datoer kan der komme flere datoer til – fx til opvisninger.
Samtidig skal der også gøres opmærksom på, at der kan ske ændringer, hvis en konkurrence flyttes – eller vi vælger ikke at deltage i konkurrencen.


Følg Hillerød Grand Prix Gymnastik
Facebook – lukkede sider:
HGI-Grand Prix Gymnastik (fælles info / delinger til alle hold)
HGI – Team Amaryllis
HGI – Team Dicentra

Facebook – officielle sider:
HGI Grand Prix Rytme Gymnastik
HGI Gymnastik og Trampolin

Instagram:
#hgigymdk
#team_dicentra
#team_iris


Sponsorater
Alle sponsorater er velkomne.

Vi kan bl.a. tilbyde reklame som modværdi for sponsoratet – fx i form af tryk på klubtrøjer eller banner/roll-up’s der medbringes ved alle konkurrencer og opvisninger.

For mere info om sponsorater kontakt Stinna Gjedsted Jensen, tlf. 40222268.

Hillerød Grand Prix Gymnastik har Plantorama som hovedsponsor den kommende sæson.

Det betyder, at piger på tweens og seniorhold i løbet af efteråret hjælper til med at pakke deres julevarer ud og piger på mini og pigehold deler pebernødder og kager ud til kunderne op til jul.

Der er ingen tvang om deltagelse i Plantorama i forbindelse med sponsoratet – men da det kommer alle pigerne til gode, har vi en forventning om, at alle piger deltager og bidrager aktivt.

Yderlige oplysninger om Grand Prix Gymnastik i Hillerød kan fås på: hgi.grandprix@gmail.com – Karin Riise, Koordinator
eller på tel.: 28 78 35 99 Danijela Turlikic, Instruktør.
 
Lidt om instruktøren
Min baggrund er, at jeg har været aktiv grandprixgymnast siden jeg var 5 år, og har trænet og deltaget/vundet med mange hold ved Sjællands og Danmarksmesterskaberne i Rytmisk Grand Prix Gymnastik hvorigennem jeg har opnået en god motion og et godt helbred. Men det er det hele værd, hvad træning og styrke kan føre til.

Udover Grand Prix gymnastikken har jeg også gymnastikerfaring i: voksen/barn og børnehold samt genoptræning og motion hold. Jeg er instruktør i Hillerød Idrætsforening fordi: Jeg elsker at undervise og se glæden i børn og unge, når de dyrker gymnastik.

Inddeling af hold
Pigerne inddeles på hold efter deres alder og erfaring med gymnastikken. Foreningen har mulighed for at stille med følgende hold:

(Pigernes alder gælder for det år, hvor sæsonen slutter – dog må 2 gymnaster på holdet gerne være 1 år ældre og der er principielt ingen nedre grænse)

Mikro 6-8 år en konkurrenceserie
Mini Mono 8-12 år en konkurrenceserie
Mini 8-10 8-10 år to konkurrenceserier
Mini 10-12 10-12 år to konkurrenceserier
Pigerækken 12-14 år to konkurrenceserier
Tweens 12-16 år en konkurrenceserie
Junior 14-16 år to konkurrenceserier
Senior 16 år + to konkurrenceserier
Senior Fri 16 år + en konkurrenceserie

Hvor mange hold, der stilles, afhænger af antallet af piger og instruktører, som foreningen har.

Kontaktforældre
Til hvert hold er der knyttet en kontaktforælder, som hjælper instruktøren (Danijela) med de praktiske opgaver. Kontaktforældrene findes blandt forældrene.

Sæson
Træningssæsonen starter umiddelbart efter sommerferien og slutter efter DM i Æstetisk gymnastik i maj året efter.

Prøvegange
Nye piger kan prøvetræne 2-3 uger.

Derefter vil Danijela, forældre og pigerne være i dialog, om Grand Prix gymnastik er noget for den enkelte pige.
 
 
 
 
HGI Gymnastik & Trampolin | CVR: 28 43 46 69  | Tlf.: 60 65 07 28 | hgi@hotmail.dk